top of page

Rasestandard - Devon Rex

Opphav

Denne rasen stammer fra en krøllete kattunge i et kull med løskatter som ble funnet tidlig på 1960-tallet i Devon i England. Avlsforsøk viste at det her var snakk om et annet gen enn det hos cornish rex som ble oppdaget tiåret før. Dagens devon rex er et resultat av et nøye planlagt avlsarbeid som opplevde noen tilbakeslag tidlig i utviklingen. Devon rex ble offisielt godkjent av GCCF i UK og FIFe i 1967 og litt senere av CFA og TICA i USA. Rasen er nå godkjent verden over.

Karakter

Devon rex er en leken og litt rampete katt som er svært hengiven overfor eieren sin. Den er lykkeligst når eieren er til stede og kan leke med den. Denne unike katten er svært lojal og nesten hunde-liknende i sin kjærlighet til eieren. Dette er en katt som er aktiv og trives i en stor husholdning, men den bør ikke være alene lenge da den fort kan bli destruktiv hvis den kjeder seg. Den er flink med barn og går fint sammen med andre kjæledyr i familien.

Morfologi

Dette er en medium stor katt med en veldefinert kropp på elegante bein. Særtrekket til denne katten er den korte bølgete pelsen som har en stiv tekstur og et noe rufsete uttrykk. Den har en veldefinert kropp med elegante lemmer og et hode som minner om en liten alv. Hodet er kort og kileformet, ørene sitter lavt og den har uttrykksfulle ovale øyner. Hvis den har værhår, er de ofte krøllete eller bare korte stubber.

Informasjonen er hentet fra :
bottom of page