top of page

ERNÆRING OG HELSE

Katter er rovdyr, og trenger en nøye sammensatt kost med beskjedne mengder karbohydrater. Kattene våre får både tørr- og vårfôr, og det er flere merker vi er fornøyde med. Ingen av våre katter er sensitive for endring, slik at vi varierer litt både med smak og merke. Nå om dagen er det primært Farmina tørrfôr, og kattene er kjempe fornøyde! Av våtmat er det både Hills, Mjau og minsten sin favoritt er Mush (råfôr). 

 

Våre katter har alltid tilgang til friskt vann, som gjerne skiftes morgen og kveld. Alle er heldigvis flinke til å drikke vann av vanlig skål. De foretrekker drikkeplassen lengst unna maten, noe som er typisk kattens natur. For å sikre at katten får i seg nok væske, kan det derfor være lurt å ha vann tilgjengelig på flere steder i huset.

 

Kattene i vårt oppdrett er dna-testet via "MyCatDna", hvor alle sykdommer med DNA markører sjekkes ut. Blant annet Polycystisk nyresykdom (PKD) og Cogenital myasthenic syndrome (CMS). I tillegg får de selvsagt årlig vaksine og oppfølging av veterinær ved behov. Kattene testes sporadisk for tarmparasittene Cryptosporidium, Trichomas og Giardia. Øvrige tester vurderes i samråd med veterinær. 

Vårt ønske er å avle på friske katter, og vi setter helse først <3

Rubi_liten_3.jpg
bottom of page